Carnegie Science Center
Pittsburgh, 2000

It is said that today, scientific knowledge doubles every six months, but that this knowledge is largely additive and cumulative, rarely replacing or canceling earlier forms. In the same way, the new science center proposed in this competition entry would not "cancel" the older structure built several decades earlier, but rather encompass it, enlarging, extending, and metamorphosing its contours. The project suggests that the existing floors could be retained while the old facade was partly removed to allow for the extension of exhibition galleries. The resulting new outer skin simultaneously provides protection against the weather and support for contemporary electronically generated information.
more

Program: Cultural, Educational, Museum, Public Buildings